​Solosångkurs - Sigtuna

​Den här kursen är för dig som vill utveckla din solosång i framför allt jazz och blues. Vi jobbar med sångteknik, tolkning och framförande. Undervisningen är mycket omväxlande och du får arbeta i olika konstellationer med flera lärare under hela veckan. Du väljer själv vilken repertoar du vill arbeta med.

Du kommer att ackompanjeras av en professionell trio under veckan och har även tillgång till kvällsjam. I kursen ingår också att sjunga enskilt till gitarr och pianokomp. Veckan avslutas med en konsert.

Sångkurserna har en högre lärartäthet och kostar därför några hundralappar mer än övriga kurser.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


---


Anmälan till kursen från länkar nedan.

v.1 / 4-9 Juli 2022

v.2 / 11-16 Juli 2022


Båda kursveckorna har samma upplägg. Antalet platser är begränsat så anmäl dig snarast möjligt för att vara säker på att du får en plats.


---


​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett på Sigtuna Folkhögskola (länk till sida, se nedan), ca fem mil norr om Stockholm. Sängkläder, handduk och städning efter kursens slut ingår.


Du får också under veckan och två veckor innan kursen tillgång till applikationen iSing som är ett verktyg för sång och innehåller övningar från etablerade sångare och pedagoger. Följ länken för att läsa om iSing.

iSing


Vi håller till på Sigtuna folkhögskola och nedan finns

sidlänkar om hur det ser ut där m.m.


Skolan

Boende och måltider

Hitta till Sigtuna

Vanliga frågor


---


Pris:

11 650 kr (inkl 1000 kr i anmälningsavgift*)


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften.


Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Sånglärare

Christina Gustafsson

Christina är väletablerad på den svenska jazzscenen och helt klart en av våra mest hyllade jazzsångerskor. Hon har under åren samarbetat med ett flertal av landets stora jazzprofiler och fått stor uppmärksamhet som kompositör vilket resulterade i att hon fick SKAPs stipendium 2007. Tillsammans med systern Rigmor Gustafsson tilldelades Christina även 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor..." Hon har sina rötter i Värmskog i värmland och studerade 1994-96 vid New York School of Music och 1996-99 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.


​Hemsida: www.christinagustafsson.com

Sofia Pettersson

Sofia är sångerska, kompositör och sångpedagog. Hon arbetar till vardags som sångpedagog och ensemblelärare på Södra latins musikgymnasium i Stockholm. Efter Musikhögskolan skivdebuterade Sofia med albumet Oasis år 1998 och har sedan dess släppt ytterligare fem album i eget namn med självproducerat material. Sofia har genom åren turnerat på jazzklubbar, i kyrkor och arbetat med barnföreställningar. Hon har inspirerats i sitt skapande av Stevie Wonder och Donny Hathaway och av sångare i amerikansk folktradition som Paul Simon och Joni Mitchell.

Sofia är med v.27 under sommaren 2022:s kurser i Sigtuna.


Hemsida: Spotify - artistlänk

Kompbandet

​Hans Sjögren

Hans Sjögren är sedan 1992 anställd som adjunkt vid SMI och undervisar i piano och ämnesdidaktik. Han har varit gästlärare i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt musiklärare i piano/synt och ensemble i Haninges Kommunala Musikskola. Hans Sjögren påbörjade sina studier vid Musikhögskolan Ingesund 1978 där han tog sin musiklärarexamen 1983 med inriktning I/E (Instrumental- och ensemblelärare). Efter erhållande av stipendium studerande han 1980–81 vid Musikaliska Akademien i Prag.

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


​Hemsida: nissepalm.se

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika genrer, är fast medlem i Wasa Express och har under åren spelat med många olika band, musiker och artister. Han skriver också egen musik och har gett ut ett flertal album i eget namn.

Parallellt med musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor såsom Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på SMI som gästlärare.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved