​Solosångkurs på Åsa FHS

​Den här kursen är för dig som vill utveckla din solosång i framför allt jazz och blues. Vi jobbar med sångteknik, tolkning och framförande. Undervisningen är mycket omväxlande och du får arbeta i olika konstellationer med flera lärare under veckan. Du väljer själv vilken repertoar du vill arbeta med.

Du kommer att ackompanjeras av en professionell trio under veckan och har även tillgång till kvällsjam. I kursen ingår också att du får pass med komp av våra gitarr och pianolärare som du får sjunga till. Veckan avslutas med en konsert.

Sångkurserna har en högre lärartäthet och kostar därför lite mer än övriga kurser.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

De vanligaste frågorna med svar finns under länken nedan.

Vanliga frågor


---


Anmälan till kursen från länk nedan.

Solosångkurs på ÅSA FHS 21-26 Juli - 2024


Skicka mail till nedanstående mailadress för prenumeration

på vårt nyhetsbrev så får du löpande information om våra kurser.

jazznbluesacademy@gmail.com


---


​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett

Åsa Folkhögskola.

Tillgång till iSing som är en sångcoach webbplats.

Sängkläder, handduk och städning av rum efter

kursens slut ingår.


Kursavgift

13.950 kr.


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är på 1000 kr. och ingår i den fulla kursavgiften.


Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Sånglärare sommaren 2024

Christina Gustafsson

Christina är väletablerad på den svenska jazzscenen och helt klart en av våra mest hyllade jazzsångerskor. Hon har under åren samarbetat med ett flertal av landets stora jazzprofiler och fått stor uppmärksamhet som kompositör vilket resulterade i att hon fick SKAPs stipendium 2007. Tillsammans med systern Rigmor Gustafsson tilldelades Christina även 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor..." Hon har sina rötter i Värmskog i värmland och studerade 1994-96 vid New York School of Music och 1996-99 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.


Christina kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


​Hemsida: www.christinagustafsson.com

Sussi Nyqvist

Sussi är sångerska och sångpedagog och undervisar sedan 1998 i sång, ensemble och improvisation på musikprogrammet vid Södra Latins gymnasium i Stockholm. Hon har även frilansat i olika konstellationer och jobbade under några år också som instuderare, kapellmästare och arrangör i musikteateruppsättningar på Folkteatern i Gävle. Sussi är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1992-1996 och utsågs 2013 till Årets Jazzpedagog av Svensk Jazz/Mary Lou Meese Youth Jazz Fund. Hon har även en förkärlek för att sjunga och arrangera för vokalgrupp och spelar också piano en hel del.


Sussi kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS

21-26 Juli 2024.

Kompbandet sommaren 2024

​Hans Sjögren

Hans Sjögren är sedan 1992 anställd som adjunkt vid SMI och undervisar i piano och ämnesdidaktik. Han har varit gästlärare i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt musiklärare i piano/synt och ensemble i Haninges Kommunala Musikskola. Hans Sjögren påbörjade sina studier vid Musikhögskolan Ingesund 1978 där han tog sin musiklärarexamen 1983 med inriktning I/E (Instrumental- och ensemblelärare). Efter erhållande av stipendium studerande han 1980–81 vid Musikaliska Akademien i Prag.


Hans kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


Nisse kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


​Hemsida: nissepalm.se

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.


Jonas kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika konstellationer i olika genrer men han har hjärtat i musik som innehåller improvisation. Han spelar i flera band med egen originalmusik. Han är fast medlem i Wasa Express och har under åren ackompanjerat artister alltfrån Sylvia Vrethammar till Jasmine Kara. Parallellt med det flitiga musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor t.ex. Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på SMI musikhögskola som gästlärare.


Thomas kommer vara lärare på solosångkursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

- Lyssna på Thomas musik -

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved