​Solosångkurs - Sigtuna

​Den här kursen är för dig som vill utveckla din solosång i framför allt jazz och blues. Vi jobbar med sångteknik, tolkning och framförande. Undervisningen är mycket omväxlande och du får arbeta i olika konstellationer med flera lärare under hela veckan. Du väljer själv vilken repertoar du vill arbeta med.

Du kommer att ackompanjeras av en professionell trio under veckan och har även tillgång till kvällsjam. I kursen ingår också att sjunga enskilt till gitarr och pianokomp. Veckan avslutas med en konsert.

Sångkurserna har en högre lärartäthet och kostar därför lite mer än övriga kurser.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


---


Digital anmälningsblankett till solosångkurs v.1 (26/6-1/7, 2023)

Digital anmälningsblankett till solosångkurs v.2 (3/7-8/7, 2023)


Skicka mail till nedanstående mailadress för prenumeration

på vårt nyhetsbrev så får du löpande information om våra kurser.

jazznbluesacademy@gmail.com


---


​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett på Sigtuna Folkhögskola (länk till sida, se nedan), ca fem mil norr om Stockholm. Sängkläder, handduk och städning efter kursens slut ingår.


Du får också under veckan och två veckor innan kursen tillgång till applikationen iSing som är ett verktyg för sång och innehåller övningar från etablerade sångare och pedagoger. Följ länken för att läsa om iSing.

iSing


Vi håller till på Sigtuna folkhögskola och nedan finns

sidlänkar om hur det ser ut där m.m.


Skolan

Boende och måltider

Hitta till Sigtuna

Vanliga frågor


---


Pris: 13.950 kr.


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är på 1000 kr. och ingår i den fulla kursavgiften.


Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Sånglärare

Christina Gustafsson

Christina är väletablerad på den svenska jazzscenen och helt klart en av våra mest hyllade jazzsångerskor. Hon har under åren samarbetat med ett flertal av landets stora jazzprofiler och fått stor uppmärksamhet som kompositör vilket resulterade i att hon fick SKAPs stipendium 2007. Tillsammans med systern Rigmor Gustafsson tilldelades Christina även 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor..." Hon har sina rötter i Värmskog i värmland och studerade 1994-96 vid New York School of Music och 1996-99 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Christina kommer att vara lärare båda veckorna på solosångkursen i Sigtuna sommaren 2023.


​Hemsida: www.christinagustafsson.com

Lisa Björänge

Lisa är en jazzsångerska från musikstaden Sandviken. Hon jobbar sedan 2005 i Stockholm där hon är verksam som musiker framförallt med det egna bandet Lisa Björänge Quintet som hittills har spelat in fem album. Hon ingår även i flera andra konstellationer med andra jazzmusiker och gästar då och då olika storband som solist. Lisa jobbar även som sångpedagog på Bollnäs Folkhögskola sedan 2016. Där undervisar hon i enskild sång och gemensam sång på jazzlinjen och singer-songwriterlinjen. Hemma i Stockholm har hon också privatelever. Lisa har beskrivits som en av de mest uttrycksfulla jazzvokalisterna i Sverige. Hennes röst beskrivs som rörlig, behaglig och med ett musikaliskt och naturligt känslouttryck.

Lisa kommer att vara lärare andra veckan (3-8 Juli) på solosångkursen i Sigtuna sommaren 2023.


Hemsida: www.lisabjorange.com

- Lyssna på Lisas musik -


Gunilla Törnfeldt

Gunilla Törnfeldt är en erfaren och etablerad jazzsångerska, kompositör och pedagog från Stockholm. Hon är skivaktuell i år med både vokalgruppen Stockholm Voices album "New Horizon", en hyllning till Paul McCartney som släpptes i mars, samt sitt eget soloalbum "Unraveling" med egen musik som planeras att släppas till hösten. Gunilla har hyllats för sin kreativt uttrycksfulla jazzkänsla, variationsrik till omfång med både innerlig mjuk vacker inlevelse såväl som dramatisk kraftfull innebörd i sången, samt sin självutlämnande och underhållande improvisationsförmåga. Utöver sin musikaliska karriär har Gunilla över femton års erfarenhet av att undervisa i sång, improvisation och jazzensemble på olika utbildningsnivåer, inklusive gymnasium, folkhögskola och musikhögskola. För närvarande är hon anställd som universitetslektor i jazz- och popsång på Musikhögskolan vid Örebro universitet, samt timlärare i jazzsång på Kungliga Musikhögskolan.

Gunilla kommer att vara lärare första veckan (26/6-1/7) på solosångkursen i Sigtuna sommaren 2023.


Hemsida: www.gunillatornfeldt.com


Kompbandet

​Hans Sjögren

Hans Sjögren är sedan 1992 anställd som adjunkt vid SMI och undervisar i piano och ämnesdidaktik. Han har varit gästlärare i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt musiklärare i piano/synt och ensemble i Haninges Kommunala Musikskola. Hans Sjögren påbörjade sina studier vid Musikhögskolan Ingesund 1978 där han tog sin musiklärarexamen 1983 med inriktning I/E (Instrumental- och ensemblelärare). Efter erhållande av stipendium studerande han 1980–81 vid Musikaliska Akademien i Prag.

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


​Hemsida: nissepalm.se

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika konstellationer i olika genrer men han har hjärtat i musik som innehåller improvisation. Han spelar i flera band med egen originalmusik. Han är fast medlem i Wasa Express och har under åren bl.a spelat med musiker som Peter Asplund, Magnus Persson, Rune Gustafsson m.fl. och ackompanjerat artister alltfrån Sylvia Vrethammar till Jasmine Kara. Parallellt med det flitiga musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor t.ex. Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på SMI musikhögskola som gästlärare.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

- Lyssna på Thomas musik -

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved