​Jazzensemblekurs på Åsa FHS

Det här är kursen för dig som vill spela jazz i en ensemble. Du spelar trummor, bas, gitarr, klaviatur eller något blåsinstrument men även andra instrument kan anmäla sig om du är van att spela jazz. Du behöver inte vara proffs men det är nödvändigt med grundkunskaper inom jazz för att du ska få ut mesta möjliga av kursen. Fokus ligger på samspel och improvisation och det kan förekomma lite notläsning.

Ensemblegrupperna formas efter deltagarnas erfarenhetsnivå och bästa instrumentsammansättning. Undervisningen är mycket omväxlande och du kommer möta flera lärare under veckan. På kvällarna finns möjlighet att jamma med andra kursdeltagare och lärarna.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

De vanligaste frågorna med svar finns under länken nedan.

Vanliga frågor


---


Anmälan till kursen från länk nedan.

Jazzensemblekurs på ÅSA FHS 21-26 Juli - 2024


Skicka mail till nedanstående mailadress för prenumeration

på vårt nyhetsbrev så får du löpande information om våra kurser.

jazznbluesacademy@gmail.com


---

​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett

Åsa Folkhögskola.

Sängkläder, handduk och städning av rum efter

kursens slut ingår.


Kursavgift

12.950 kr.


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är på 1000 kr. och ingår i den fulla kursavgiften.Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Jazzensemble lärare

sommaren 2024

Johan Alenius

Johan Alenius spelar saxofon, flöjter och klarinett och är utbildad med mastersexamen på Musikhögskolan och har varit professionellt verksam sedan 1983.

Spelat i otaliga sammanhang från små jazzgrupper till

storband, fusion, salsa och pop. Turnerat och spelat in med en mänggd svenska och utländska artister. Flitigt förekommande i teaterdikena på musikaler. Arrangerat för Radiosymfonikerna och Kungliga Filharmonin.


Har återkommande elever och repeterar och coachar diverse orkestrar.


Johan kommer vara lärare på jazzensemblekursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


Fredrik Olsson

Gitarristen Fredrik Olsson har verkat som jazzmusiker sedan det tidiga 2000-talet. Han har spelat med många av den svenska jazzens stora som Bernt Rosengren, Jan Allan, Tommy Koverhult och många andra. Vidare har han medverkat på skivinspelningar och i teateruppsättningar samt turnerat internationellt med det egna projektet The New York Jazz Exchange. Han är medlem i The Glenn Miller Orchestra och spelar ofta i olika sammanhang på Stockholms jazzscener samt ute i landet.


Under året kommer en egen skiva att släppas. Dessutom medverkar han på flöjtisten Lina Lövstrands skiva Stories som släpps under våren.


Fredrik kommer vara lärare på jazzensemblekursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


Mårten Lundgren

Mårten är en trumpetare och arrangör som främst arbetar i Köpenhamn och Malmöregionen. Efter examen arbetade han som musiker i Stockholm, och spelade med bl.a "Stockholm Jazz Orchestra","Gugge Hedrenius Blues Band","Radiojazzgruppen", "Ulf Andersson Band". 1997 gick Mårten med i "The Ronnie Gardiner Septet" och kunde varje sommar fram till 2000 höras på Gröna Lund i Stockholm. 1999 flyttade Mårten till Köpenhamn och etablerade sig på den danska jazzscenen. I Danmark har Mårten spelat med "The Tivoli Big Band", "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radio Big Band". Sedan 2001 bor Mårten i Malmö.


Mårten kommer vara lärare på jazzensemblekursen på Åsa FHS 21-26 Juli 2024.


​Hemsida: www.martenlundgren.se

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved