​Jazzensemblekurs - Sigtuna

Det här är kursen för dig som vill spela jazz och blues i en ensemble. Du spelar trummor, bas, gitarr, klaviatur eller något blåsinstrument. Du behöver inte vara proffs men det är nödvändigt med lite grundkunskaper för att du ska få ut mesta möjliga av kursen. Fokus ligger på samspel och improvisation men det kan förekomma lite notläsning.

Ensemblegrupperna formas efter deltagarnas erfarenhetsnivå och bästa instrumentsammansättning. Undervisningen är mycket omväxlande och du kommer möta flera lärare under veckan. På kvällarna finns möjlighet att jamma med andra kursdeltagare och lärarna. Veckan avslutas med en konsert.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


---


KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN!

Kursvecka 1: 28 juni – 3 juli 2021

Kursvecka 2: 5 juli – 10 juli 2021


Båda kursveckorna har samma upplägg. Antalet platser för varje instrument är begränsad så anmäl dig snarast möjligt för att vara säker på att du får en plats.


​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett på Sigtuna Folkhögskola (länk till undersida, se nedan), ca fem mil norr om Stockholm. Sängkläder, handduk och städning efter kursens slut ingår.


Vi håller till på Sigtuna folkhögskola och nedan finns

sidlänkar (öppnas i ny flik) om hur det ser ut där m.m.


                            ► Skolan

                            ► Boende och måltider

                            ► Hitta till Sigtuna

                            ► Vanliga frågor


---


Pris:

10 750 kr (inkl 1000 kr i anmälningsavgift*)


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften.


Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Jazzensemble lärare

Mårten Lundgren

Mårten är en trumpetare och arrangör som främst arbetar i Köpenhamn och Malmöregionen. Efter examen arbetade han som musiker i Stockholm, och spelade med bl.a "Stockholm Jazz Orchestra","Gugge Hedrenius Blues Band","Radiojazzgruppen", "Ulf Andersson Band".  1997 gick Mårten med i "The Ronnie Gardiner Septet" och kunde varje sommar fram till 2000 höras på Gröna Lund i Stockholm. 1999 flyttade Mårten till Köpenhamn och etablerade sig på den danska jazzscenen. I Danmark har Mårten spelat med "The Tivoli Big Band", "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radio Big Band". Sedan 2001 bor Mårten i Malmö.


​Hemsida: www.martenlundgren.se

Maria Kvist

Maria är utbildad vid Berklee college of music , Boston, USA, samt vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Som musiker har hon jobbat som allt från kapellmästare på musikaler till artister som Lisa Nilsson, Lina Nyberg och Svante Thuresson, Maria Kvist skivdebuterade i eget namn 2008 med albumet I Read A Review)  Lemon Man 2010 ,"Superficial"  2013. ”Shadows and Rain” 2019,  EP´n "Sånger från Ängersjö" samma år.


Maria Kvist Quartet blev nominerad till Sveriges Radios jazzpris "Jazzkatten " för årets grupp 2019 och blev även uppmärksammad som en av årets  fem bästa skivsläppen av sveriges jazzradio! Maria är också verksam som pedagog på Södra Latins spetsutbildning i jazz där hon leder jazzensembler och har jazzpiano.


Lyssna på Maria: Shadows and Rain

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved