​Jazzensemble - Sigtuna

v.32 (3-8 Augusti / 2020)

Det här är kursen för dig som vill spela jazz och blues i en liten ensemble. Du spelar trummor, bas, gitarr, klaviatur eller något blåsinstrument. Du behöver inte vara proffs men det är nödvändigt med lite grundkunskaper för att du ska få ut mesta möjliga av kursen. Fokus ligger på samspel och improvisation men det kan förekomma lite notläsning.

Ensemblegrupperna formas efter deltagarnas erfarenhetsnivå och bästa instrumentsammansättning. Undervisningen är mycket omväxlande och du kommer möta flera lärare under veckan.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


Kursdatum: 3-8 Augusti 2020

och kursen sker på Sigtuna Folkhögskola


OBS! Antalet platser för varje instrument är begränsad så skicka in din anmälan så snart som möjligt för att vara säker på att du får en plats.


I kursen ingår: 

Undervisning, konserter, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

​Frukost, förmiddagsfika med tilltugg, lunch, eftermiddagsfika med tilltugg,

middag och kvällsvickning.

Boende i enkelrum - egen dusch/toalett, sängkläder, handduk och städning efter kursens slut.


Pris:

9 950 kr (inkl 1000 kr i anmälningsavgift*)


KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN!


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften.

Jazzensemble lärare

Mårten Lundgren

Mårten är en trumpetare och arrangör som främst arbetar i Köpenhamn och Malmöregionen. Efter examen arbetade han som musiker i Stockholm, och spelade med bl.a "Stockholm Jazz Orchestra","Gugge Hedrenius Blues Band","Radiojazzgruppen", "Ulf Andersson Band".  1997 gick Mårten med i "The Ronnie Gardiner Septet" och kunde varje sommar fram till 2000 höras på Gröna Lund i Stockholm. 1999 flyttade Mårten till Köpenhamn och etablerade sig på den danska jazzscenen. I Danmark har Mårten spelat med "The Tivoli Big Band", "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radio Big Band". Sedan 2001 bor Mårten i Malmö.


​Hemsida: www.martenlundgren.se

Håkan Broström

Håkan har spelat med några av de största namnen inom genren. Via Norbotten Big Band, Radiojazzgruppen, Peter Johannessons Sixtus, har han spelat med legender såsom Herbie Hancock, McCoy Tyner, Dave Liebman, Kenny Wheeler, Chris Potter, Joe Lovano, Philip Catherine, Toots Thielemans and Putte Wickman m.fl. Turnerat som ledare och sideman med musiker som bl.a. Tim Hagans, Bobo Stenson, Adam Nussbaum ,Palle Danielsson, Esbjörn Svensson, Ulf Wakenius, Joey Calderazzo and Jeff "Tain" Watts.

7 CD har getts ut i Håkans namn varav 5 är i kvartett/kvintett format och två i storbandssättning.


Hemsida: www.hakanbrostrom.com

Ulf Johansson Werre

Ulf har rört sig fritt i musik, från New Orleansstil över mainstreamjazz till hiphopsamarbete, samt experimentella sammanhang som Theatre Music Orchestra och Composers Orchestra initierad av Rikskonserter. Frilans från 1987 med egen trio med Jan Adefelt och Martin Löfgren, senare kvartett med Johan Hörlén, Hans Backenroth och Ronnie Gardiner, samt ledde en grupp tillsammans med trumpetaren Fredrik Norén. 1991 blev Ulf medlem i Swedish Swing Society med Lars Erstrand, Antti Sarpila och Björn Sjödin. Han har ofta framträtt som solist med olika storband och medverkat i ett stort antal skivinspelningar, TV- och radioframträdanden. Ulf har uppträtt på festivaler i ett flertal länder i Europa och Nordamerika. Sedan 2004 är Ulf Johansson Werre anställd som konstnärlig ledare vid Uppsala universitet för Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) samt arbetar i egen regi som solist, orkesterledare, kompositör, arrangör och pedagog.


Hemsida: www.ulfjohanssonwerre.com

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


​Hemsida: nissepalm.se

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika konstellationer i olika genrer men han har hjärtat i musik som innehåller improvisation. Han spelar i flera band med egen originalmusik. Han är fast medlem i Wasa Express och har under åren bl.a spelat med musiker som Peter Asplund, Per ”Texas” Johansson och ackompanjerat artister från Sylvia Vrethammar till Jasmine Kara. Parallellt med det flitiga musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor t.ex. Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på musikhögskolan som gästlärare.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved