​Jazzensemble - Sigtuna

v.32 (3-8 Augusti / 2020)

Det här är kursen för dig som vill spela jazz och blues i en liten ensemble. Du spelar trummor, bas, gitarr, klaviatur eller något blåsinstrument. Du behöver inte vara proffs men det är nödvändigt med lite grundkunskaper för att du ska få ut mesta möjliga av kursen. Fokus ligger på samspel och improvisation men det kan förekomma lite notläsning.

Ensemblegrupperna formas efter deltagarnas erfarenhetsnivå och bästa instrumentsammansättning. Undervisningen är mycket omväxlande och du kommer möta flera lärare under veckan.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


Kursdatum: 3-8 Augusti 2020

och kursen sker på Sigtuna Folkhögskola


OBS! Antalet platser för varje instrument är begränsad så skicka in din anmälan så snart som möjligt för att vara säker på att du får en plats.


I kursen ingår: 

Undervisning, konserter, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

​Frukost, förmiddagsfika med tilltugg, lunch, eftermiddagsfika med tilltugg,

middag och kvällsvickning.

Boende i enkelrum - egen dusch/toalett, sängkläder, handduk och städning efter kursens slut.


Pris:

9 950 kr (inkl 1000 kr i anmälningsavgift*)


KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN!


​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften.

Jazzensemble lärare

Mårten Lundgren

Mårten är en trumpetare och arrangör som främst arbetar i Köpenhamn och Malmöregionen. Efter examen arbetade han som musiker i Stockholm, och spelade med bl.a "Stockholm Jazz Orchestra","Gugge Hedrenius Blues Band","Radiojazzgruppen", "Ulf Andersson Band".  1997 gick Mårten med i "The Ronnie Gardiner Septet" och kunde varje sommar fram till 2000 höras på Gröna Lund i Stockholm. 1999 flyttade Mårten till Köpenhamn och etablerade sig på den danska jazzscenen. I Danmark har Mårten spelat med "The Tivoli Big Band", "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radio Big Band". Sedan 2001 bor Mårten i Malmö.


​Hemsida: www.martenlundgren.se

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


​Hemsida: nissepalm.se

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika konstellationer i olika genrer men han har hjärtat i musik som innehåller improvisation. Han spelar i flera band med egen originalmusik. Han är fast medlem i Wasa Express och har under åren bl.a spelat med musiker som Peter Asplund, Per ”Texas” Johansson och ackompanjerat artister från Sylvia Vrethammar till Jasmine Kara. Parallellt med det flitiga musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor t.ex. Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på musikhögskolan som gästlärare.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved