​Jazzensemblekurs - Sigtuna

Det här är kursen för dig som vill spela jazz i en ensemble. Du spelar trummor, bas, gitarr, klaviatur eller något blåsinstrument men även andra instrument kan anmäla sig om du är van att spela jazz. Du behöver inte vara proffs men det är nödvändigt med lite grundkunskaper för att du ska få ut mesta möjliga av kursen. Fokus ligger på samspel och improvisation och det kan förekomma lite notläsning.

Ensemblegrupperna formas efter deltagarnas erfarenhetsnivå och bästa instrumentsammansättning. Undervisningen är mycket omväxlande och du kommer möta flera lärare under veckan. På kvällarna finns möjlighet att jamma med andra kursdeltagare och lärarna.


Välkommen att kontakta oss om du har frågor.


---


Digital anmälningsblankett till jazzensemblekurs v.1 (26/6-1/7, 2023)

Digital anmälningsblankett till jazzensemblekurs v.2 (3/7-8/7, 2023)


Skicka mail till nedanstående mailadress för prenumeration

på vårt nyhetsbrev så får du löpande information om våra kurser.

jazznbluesacademy@gmail.com


---


​I kursen ingår: 

Undervisning, föredrag, clinics och möjligheter att jamma.

Helpension med boende i enkelrum med egen dusch och toalett på Sigtuna Folkhögskola (länk till sida, se nedan), ca fem mil norr om Stockholm. Sängkläder, handduk och städning efter kursens slut ingår.


Vi håller till på Sigtuna folkhögskola och nedan finns

sidlänkar om hur det ser ut där m.m.


Skolan

Boende och måltider

Hitta till Sigtuna

Vanliga frågor


---


Pris: 12.950 kr.​*Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla rörliga kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är på 1000 kr. och ingår i den fulla kursavgiften.Villkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Jazzensemble lärare

Johan Alenius

Johan Alenius spelar saxofon, flöjter och klarinett och är utbildad med mastersexamen på Musikhögskolan och har varit professionellt verksam sedan 1983.

Spelat i otaliga sammanhang från små jazzgrupper till

storband, fusion, salsa och pop. Turnerat och spelat in med en mänggd svenska och utländska artister. Flitigt förekommande i teaterdikena på musikaler. Arrangerat för Radiosymfonikerna och Kungliga Filharmonin.


Har återkommande elever och repeterar och coachar diverse orkestrar.


Johan är lärare båda veckorna på jazzensemble kursen i Sigtuna sommaren 2023.


Fredrik Olsson

Gitarristen Fredrik Olsson har verkat som jazzmusiker sedan det tidiga 2000-talet. Han har spelat med många av den svenska jazzens stora som Bernt Rosengren, Jan Allan, Tommy Koverhult och många andra. Vidare har han medverkat på skivinspelningar och i teateruppsättningar samt turnerat internationellt med det egna projektet The New York Jazz Exchange. Han är medlem i The Glenn Miller Orchestra och spelar ofta i olika sammanhang på Stockholms jazzscener samt ute i landet.


Under året kommer en egen skiva att släppas. Dessutom medverkar han på flöjtisten Lina Lövstrands skiva Stories som släpps under våren.


Fredrik är lärare båda veckorna på jazzensemble kursen i Sigtuna sommaren 2023.


Leo Lindberg


Pianisten och hammondorganisten Leo Lindberg, född 1993 i Stockholm har spelat med jazzlegender som Bernt Rosengren, Tommy Koverhult, Fredrik Norén och Henry Grimes för att nämna några. Medverkar regelbundet i grupper som New Blues Transfusion, Timbuktu & Masaka Trio, Max Schultz Trio med fler. Våren 2010 vann han med sin trio jazztävlingen som anordnades av föreningen Classic Jazz som också gav honom Louis Armstrong stipendiet på hösten samma år. 2014 vann han Monica Zetterlund Stipendiet och 2015 Faschings Vänners Stipendium. 2014 kom debutalbumet som pianist ”Leo’s Bag” som fick jättefina recensioner. Uppföljaren ”New Flavor” kom ut 2020 där han spelar hammondorgel.


Leo är lärare båda veckorna på jazzensemble kursen i Sigtuna sommaren 2023.Lyssna på Leos musik: Spotify artistlänk


Mårten Lundgren

Mårten är en trumpetare och arrangör som främst arbetar i Köpenhamn och Malmöregionen. Efter examen arbetade han som musiker i Stockholm, och spelade med bl.a "Stockholm Jazz Orchestra","Gugge Hedrenius Blues Band","Radiojazzgruppen", "Ulf Andersson Band". 1997 gick Mårten med i "The Ronnie Gardiner Septet" och kunde varje sommar fram till 2000 höras på Gröna Lund i Stockholm. 1999 flyttade Mårten till Köpenhamn och etablerade sig på den danska jazzscenen. I Danmark har Mårten spelat med "The Tivoli Big Band", "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radio Big Band". Sedan 2001 bor Mårten i Malmö.

Mårten har varit lärare på kursen sen starten men kommer att ta en paus sommaren 2023.


​Hemsida: www.martenlundgren.se

Maria Kvist

Maria är utbildad vid Berklee college of music, Boston, USA, samt vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Som musiker har hon jobbat som allt från kapellmästare på musikaler till artister som Lisa Nilsson, Lina Nyberg och Svante Thuresson, Maria Kvist skivdebuterade i eget namn 2008 med albumet "I Read A Review" sen följde "Lemon Man" 2010 ,"Superficial"  2013, ”Shadows and Rain” 2019 och EP´n "Sånger från Ängersjö" samma år.

Maria Kvist Quartet blev nominerad till Sveriges Radios jazzpris "Jazzkatten" för årets grupp 2019 och blev även uppmärksammad som en av årets fem bästa skivsläpp av Sveriges jazzradio! Maria är också verksam som pedagog på Södra Latins spetsutbildning i jazz där hon leder jazzensembler och har jazzpiano.

Maria tar en paus från kursen sommaren 2023 då hon inte har möjlighet att vara med p.g.a. andra åtaganden.


Lyssna på Maria: Spotify - artistlänk

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved