Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola ligger på en kulle med utsikt över Mälaren strax utanför den medeltida stadskärnan. Upptäck Sigtunas gränder och caféer, bada i Mälaren eller utforska skogsstigar och stränder i närheten. Folkhögskolan grundades för nästan hundra år sedan och erbjuder flera olika utbildningar och kurser i bl.a. media, musikproduktion och teater.

Västersalen

Skolans konsert- och teaterscen som är utrustad med byggbart scenutrymme, ljud- och ljusanläggning och backdrop. Salen rymmer 220 åhörare och har en utmärkt akustik tack vare dess storlek och takhöjd.

Ansgar

Våra morgonsamlingar och uppsjungningar håller vi i Ansgar som är en avkristnad kyrka. Till vardags är lokalen hemmascen för drama och teaterutbildningarna på skolan. Den är rymlig med bra akustik och det får plats 70 sittande i publiken.

Undervisningslokaler

Skolområdet är ganska stort och vi disponerar hela anläggningen, vilket gör att vi har gott om lokaler för undervisning, masterclasses och jamsessions under hela veckan. Alla grupper kommer att kunna disponera var sitt rymligt klassrum med bra ljuddämpning och ventilation. Det kommer att finnas notställ och PA-system i varje rum.

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved