- Kompgruppskurs - "Vita huset"/Järna

14 Maj / 2022

Funderar du över din roll som kompmusiker? Din funktion, olika musikstilar och hur du kan spela? Vad sägs om en dag med vägledning, tips och jam? En inspirations- och kunskapsdag helt enkelt.


I maj genomför Jazz ´n Blues Academy en musikdag skräddarsydd för kompmusiker.


När: Lördag 14 Maj med start kl 9.00 och avslut av pass kl.17.00, därefter middag och jam hela kvällen.


Plats: "Vita huset" i Järna.


Kostnad: 2500 kronor. I priset ingår lärarledda lektioner, måltider (lunch/middag), kaffe och dryck.


Vi har plats för tre grupper och därmed finns ett begränsat antal platser för varje instrument, så anmäl dig snarast möjligt om du är intresserad. Sista anmälningsdag är söndagen den 3 April.


Kursen är i första hand avsedd för trummor, bas och ackordinstrument. Du behöver inte vara proffs men bör vara trygg med att spela jazz och som trummis kunna kompa jazzlåtar i olika stil, som basist och ackordinstrument bör du kunna spela jazzstandards och ha koll på jazz ackord.


En förutsättning för att kurserna ska kunna genomföras är att vi får fulla grupper.


Anmälan till kursen från länk nedan.

Kompgruppskurs i Järna, 14 maj


-----


Det finns möjlighet att boka rum på vandrarhemmet eller hotellet i området då det kan bli sent jam och man kanske har en bit hem. Du bokar rum själv genom mail där du anger ditt namn, adress och mobilnr. och utifall du vill ha lakan/handdukar (120 kr.) om du bokar rum på vandrarhemmet. Det går bra att ta med egna lakan/handdukar också. Skriv också att du tillhör Jazz´n Blues Academy´s kurs. Boka gärna rum så fort du får bekräftelse på att du har plats på kursen. Skicka mail till nedanstående mailadress beroende på vilket alternativ du vill boka.


Priser vandrarhem: (mailadress - info@kulturcentrum.nu)

Enkelrum: kr 500,-/natt

Dubbelrum: kr 700,-/natt.

Lakan/handdukar kan hyras separat mot ett tillägg om kr 120,-/set.

Frukost ingår inte. Gäster kan tillaga sin egen frukost i vandrarhemmets gästkök. Gäster har tillgång till gemensamma toaletter/dusch.


Priser hotell: (mailadress - info@ytterjarnahotell.se)

Enkelrum: kr 1200,-/natt ink. frukost

Dubbelrum: kr 1400,-/natt ink. frukost

Gäster i hotellet har självklart bäddade sängar och eget badrum.


---

Nedan finns länk till Kulturcentrum Järnas hemsida.

Kulturcentrum Järna

...och till "Vita huset" där vi håller till.

"Vita huset" i JärnaVillkor (terms) & Integritetspolicy (GDPR)

Kurslärare

Nisse Palm

Nisse har arbetat i vitt skilda sammanhang med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Mikis Theodorakis, Monica & Carl-Axel Dominique, Tommy Körberg, Berndt Egerbladh, Nils Lindberg, Lena Willemark, Siw Malmqvist och Östen Warnebring. Han studerade för Bo Arvinder, Geza Farkás och Bob Magnusson, och efter avlagt diplom vid Musicians Institute i Los Angeles stannade han som baslärare där i två år. Hemma i Sverige grundade han elbaslinjen på Kulturama, och har på senare år jobbat som lärare i bas och ensemble på kulturskolorna och estetiska programmen i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken och Gävle.


​Hemsida: nissepalm.se

Thomas Berglund

Thomas har spelat i många olika konstellationer i olika genrer men han har hjärtat i musik som innehåller improvisation. Han spelar i flera band med egen originalmusik. Han är fast medlem i Wasa Express och har under åren bl.a spelat med musiker som Peter Asplund, Magnus Persson, Rune Gustafsson m.fl. och ackompanjerat artister alltfrån Sylvia Vrethammar till Jasmine Kara. Parallellt med det flitiga musicerandet har Thomas arbetat som pedagog på olika skolor t.ex. Kulturskolan och Rytmus. Han gör även inhopp på SMI musikhögskola som gästlärare.


​Hemsida: www.thomasberglund.com

- Lyssna på Thomas musik -

Jonas Waldefeldt

Jonas arbetar som frilansmusiker, låtskrivare, trum- och ensemblelärare. Han har musicerat under sin karriär med ett flertal namnkunniga jazzprofiler från olika generationer såsom Red Mitchell, James Moody, Fredrik Ljungkvist med flera. Genom åren har Jonas spelat på allt från små klubbar till stora scener och även arbetat som teatermusiker. Vid sidan av frilansarbetet som musiker komponerar Jonas också egen musik. Han har producerat material till bl.a TV-reklam och vinjetter.

Jazz´n Blues Academy © All rights reserved